Kedi Sahibi Olmak; Yapılması Gerekenler Ve Masraflar

Nereden Kedi Edinebilirim?
Bazen daha fazla kedisine bakamayacak ve ona gerekli özeni gösterecek yeni sahiplere teslim etmekten mutluluk duyacak insanlardan kedi edinmek mümkündür. Sokaklarda yaşayan ve kurtarılmayı bekleyen yavru kedileri, herhangi bir karşılık ödemeden edinebilirsiniz.(Bkz.6-A.) Çoğu zaman, yine de, bir kedi edindiğinizde ya da kurtardığınızda, bir miktar ödeme yapmak durumunda olduğunuzu tahmin edebilirsiniz.

Peki, öyleyse, bir kedi edinmenin toplam maliyeti nedir?(Bkz. Kedi Sahibi OlmakNe Kadara Mal Olur?) Yapacağınız harcama kediyi edinme şeklinize göre değişkenlik gösterir. Ancak genelde kedi için yapılacak harcamalar, köpek için yapılanlardan daha az tutar, ilk adımda yapacağınız harcamalar 80-100 Türk Lirası aralığında olabilir.

İlk yapacağınız harcamalar iyi bir karşılık sunacaktır. Ödemelerinizle: taşıma çantası, aşı, kum ve kabı, mama ve kabı, oyuncak, tarak, şampuan, ödül gibi ihtiyaçları karşılamış olacaksınız.


Aylık Harcamam Ne Kadar Tutar?
Ancak en önemlisi, ilk anda yaptığınız ödemeler, hadlerini gizli tutarlar ve edindiğiniz kedi para ödemeyi aklınızdan geçirmediğiniz bir konuda harcama yaptırabilir. Ancak tümünün haricinde rutin olarak (kum, mama) harcamanız aylık olarak yaklaşık 50 Türk Lirası tutabilir.

Ayrıca yapacağınız harcama edindiğiniz kedinin ırkına, özelliklerine göre farlılık gösterecektir. Eğer hayvanınızı kısırlaştırmayı düşünüyorsanız, dişi kediler için erkeklerden daha fazla harcama yapma olasılığınız mevcuttur. 

Yavru ya da sokaktan edindiğiniz kediler ilk aşamada daha masraflı olurlar.  Çünkü bir dizi aşılama işlemine tabii tutulurlar.

İşte adım adım bir kedi sahibi olmak için yapmanız gerekenler:

·         Öncelikle, yaşam koşullarınız ve bütçenizin (Bkz. Kedi Sahibi Olmak Ne Kadara MalOlur?)  bir kedinin ihtiyaçlarını karşılayabilir olduğundan emin olun ve yetişkin mi yoksa yavru kedi mi alacağınız karar verin.(Bkz. Kedi Sahibi Olmak; Türü Ve Size Uygunluğu Üzerine)

·          Yakınlardaki barınakları ziyaret edin. Daha sonra sokakta yaşayan ve yardıma muhtaç hayvanlara göz atın. Çevrenizde bir kedi aradığınızı duyurun, diğer hayvan severler mutlulukla yardım edecekledir. Ayrıca internet sitelerini kullanarak da evcil hayvan edinmeniz, onlarla ilgili bilgi almanız mümkün.

·         Ailenizin tüm üyelerinin kediyle tanışması, onu görmesi için fırsatlar yaratın.

·         Sorular sorun. Eğer sorumlu bir kişiden kedi alıyorsanız, herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını araştırın, aşılarının güncellenip güncellenmediği ya da diğer hastalıklara karşı test yapılıp yapılmadığını sorun.  Kum kabı, kum, birkaç oyuncak, bir yatak, mama kabı ve sağlıklı yiyecek, ilk aşamada ve sonrasında gerekli eşyalardır. Ayrıca yavru kediler için evi güvenli hale getirmek gerekebilir: zehirli ev bitkileri, panjur ya da balkonlardaki açıklıklar vb. tehlike içeren durum ya da eşyalar gibi.


·         Kediyi evinize götürebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Ben kedimin hayvan severler Derneği'nden sahiplendim suan 5 aylık aylık masrafı çok az sadece mama ve kum alıyorum oda 8 10 lira gibi birsey tutuyor kedi kumdan aynı fiyatta sadece aşıları biraz pahali o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşılar ne kadar tutuyor genelde

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  2. Bizimde aylık 50 tl mama(proplan-royalcanin) kumda 10 tl. Aşıları saymıyorum yıllık 360 tl hesapladim😊 napalım

    YanıtlaSil