İdeal Kedi Kilosu Ve Şişman Kediye Kilo Verdirme?


Veterinerlere göre kedilerin yüzde on dokuzu obez. Pek çok insan, şişman kedilerin şirin olduğunu düşünüyor ancak obezite, insanlar için olduğu kadar, kediler için de tehlikeli. Fazla kilo, romatizma ve kalp sorunlarına yol açtığı gibi, ikinci kademe diyabet oluşumunda dört kat etkili olur. Eğer kedinizin fazla kilolu olup olmadığını belirleyemiyorsanız, aşağıdaki izahatlı resimden kontrol edebilirsiniz.

Kilo Verdirmek İçin Genel Uygulamalar

Düşük kalorili yiyeceklerle besleyiniz. Son araştırmalar, yüksek protein, düşük karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin en iyi yol olduğunu göstermiştir. Yüksek proteinli besinler, kedilerin doğal beslenme alışkanlıklarına uygundur.

Sınırsız mama yerine, günde iki yahut üç kez ölçülü besleyiniz.

Kedinizi mutfak artıkları ya da ödüllerle beslemeyiniz. Ödülleri, gün boyunca düzenli miktarlarda veriniz.

Kedinizin, komşu ev veya başka bir yerde beslenip beslenmediğini gözetim altında tutunuz.

Haftalık olarak tartınız. Dijital bebek tartıları bu iş için çok münasiptir. Kedi, her hafta toplam kilosunun yüzde birini kaybetmelidir.

Gün içinde, insanlarla hareketli kalmasını sağlayınız. Oyuncaklar, oyunlar ve hatta yemeğini alabilmesi için çabalaması gereken basit yollar kurarak sıkıntısını dağıtıp ve kalorilerini yakmasını sağlayabilirsiniz. (Yiyeceği içine koyabileceğiniz oyuncaklar yahut mama kaplarının yerini değiştirerek.)

Bazı veterinerler L-carnitine’i ilave önerir çünkü vücudun yağ kitlesini azaltabilir. İlave besin vermeden önce veterinerinize danışınız.

Kediniz sağlıklı kilosuna ulaştığında, yeni kilosunu sürdürebilmek için uygun miktardaki, kaliteli bir dengeleyici mamayla besleyiniz.


Eğer kediniz obezse, veterinerinizle birlikte çalışarak sağlıklı yollarla kilo verdirmeniz çok önemlidir. Kedilerin aniden aşırı kilo kaybetmeleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 

İdeal Kedi Kilosu 

Resmi detaylı görebilmek için üzerine tıklayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder